“A teacher is a student who teaches
to continue his study”

- Mochizuki Minoru Sensei -

Image

Mijn naam is Kirsten (1976). Ik woon in Baarn (Utrecht), samen met mijn man en onze tienerdochter.
Door stressklachten ben ik in 2005 yogalessen gaan volgen. Dat werkte voor mij: ik leerde beter ademhalen, mijn lichaam te voelen en werd fysiek én mentaal sterker. Vanaf 2015 volgde een reeks yoga teacher trainings en ben ik zelf gaan lesgeven. Maar ik ben beslist óók nog een leerling! Want, zoals Einstein het omschrijft: “The more I learn, the more I realize how much I don’t know.”
Inmiddels heb ik ook mindfulness en de leer van de boeddha op mijn pad verwelkomd, ik heb de 5 mindfulness oefeningen aangenomen en ben sinds 2021 categorie 1 gecertificeerd MBSR Mindfulnesstrainer. In 2022 heb ik ook nog een korte opleiding Mindfulness en Meditatie voor kinderen afgerond. Het is ontzettend waardevol als je op jonge leeftijd al leert de aandacht te trainen en te leren hoe je goed voor jezelf kan zorgen in spannende situaties.

Door het beoefenen van yoga, meditatie en mindfulness, weet ik dat er een prettige, stabiele plek in mij is waar ik altijd naar terug kan keren, hoe heftig een situatie ook is. In mijn lessen stel ik daarom het leren ervaren daarvan graag centraal.

Naast het geven van mindfulnesstrainingen en yogalessen ben ik zelfstandig organisatieadviseur en (systemisch) teamcoach/teamtrainer in opleiding.

Natuur & dierenliefhebber

Lekker wroeten in de aarde van mijn moestuin, aan de wandel met de hond, roofvogels spotten op paaltjes in het weiland, man en kind veel te vroeg uit bed halen om samen een maansverduistering te bekijken, noem maar op. Ik ben dol op de natuur en onze aarde en post daarom op social media regelmatig ‘natuurberichten’ met de hashtag #onzeprachtigenatuur.
Image
Image

Yoga, meditatie en mindfulness

Sinds 2015 ben ik gecertificeerd yogadocent. Ik heb op diverse plekken les gegeven en ook een eigen studio gehad in Baarn. In 2019 ben ik ook mindfulnesstrainingen gaan geven voor groepen en individueel en sinds 2023 geef ik ook mindfulnesstraining aan kinderen van 9-12 jr. Klik hier voor meer info.

Vanaf september '23 ben je elke twee maanden op woensdagavond in Baarn welkom om een 'Dare to Rest XL sessie' bij mij te volgen.  De sessies duren 2 uur en zijn een combinatie van mindfulness meditatie, yin & restorative yoga en een diepe ontspanningsoefening (yoga nidra of deep relaxation). Deze sessie is een uitnodiging om even (zo goed als) niets te doen en jezelf toe te staan uit te rusten en op te laden. Klik hier voor meer info.

Wil je je een hele dag onderdompelen in yoga en mindfulness? Sinds 2017 organiseer ik een aantal keer per jaar de eendaagse yogaretreat ‘DagjeYoga’. Tijdens zo’n dag neem je tijd voor jezelf om door middel van een aantal rustige yogasessies en een heerlijke vegan lunch te ontspannen en op te laden. Klik hier voor beschikbare data en om je aan te melden.

Opleidingen

Educatie
 • Algemene Cultuurwetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam, 1995-2001
Relevante opleidingen en trainingen
 • Systemisch teamcoach/teamtrainer, Post-HBO opleiding, Blankestijn & Partners, 2022-heden
 • Mindfulness en meditatie voor kinderen, Arterre, 2021-2022
 • Emotioneel Lichaamswerk, 2-daagse workhop, Phoenix Opleidingen, 2021
 • Vervolgopleiding Mindfulnesstrainer, o.a. Rob Brandsma en Mila de Koning, Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, 2020-2021
 • Basisopleiding Mindfulnesstrainer, Rob Brandsma en Mila de Koning, Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, 2019
 • Advanced studies: Meditatie (50 uur), Tijn en Binkie Touber, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2019
 • Advanced studies: Mastering your teaching skills (50 uur), Leah Kline, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2018
 • Satyananda Yoga Nidra teacher training, Swami Vedantananda Saraswati, Amersfoort, 2017
 • Advanced studies: Restorative Yoga & Mindfulness (50 uur), Alison Melvin, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2017
 • Yin Yoga teacher training (200 uur), o.a. Skadi van Paasschen, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2016
 • Vinyasa Yoga teacher training (200 uur), o.a. Johan Noorloos en Leah Kline, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2015
Retreats
 • Summer family retreat (7 dagen), Plum Village (mindfulness practice center), Dieulivol, Frankrijk (2023)
 • 'Samen vrede zijn in tijden van crisis', weekendretraite Stichting Leven in Aandacht, Loenen, (feb. '23)
 • Summer family retreat (7 dagen), Plum Village (mindfulness practice center), Dieulivol, Frankrijk (2022)
 • Zomerretraite (5 dagen), 'Onszelf helen, de wereld helen', EIAB (mindfulness oefencentrum), Waldbröl, Duitsland (2021)
 • Vipassana stilte retraite (5 dagen), begeleiding: Guus Went (Achtzaamheid.nl), Hof van Kairos, Winterswijk Kotten (2020)
 • Hart-Vipassana stilte retraite (5 dagen), begeleiding: Ida en Wim, De Maanhoeve, Exloërveen, Drenthe (2020)
 • Summer family retreat (7 dagen), Plum Village (mindfulness practice center), Dieulivol, Frankrijk (2019)