“A teacher is a student who teaches
to continue his study”

- Mochizuki Minoru Sensei -

Image

Dat ik yogadocent en mindfulnesstrainer ben betekent niet dat ik perfect ben, nooit uit mijn slof schiet en het leven altijd door een roze bril bekijk. Maar door te oefenen, sta ik steeds lekkerder in het leven.
Ik kreeg jaren geleden te maken met burn-out klachten. Ik had gehoord dat yoga kon helpen en stapte in 2005 de yogamat op. Ik leerde beter ademhalen, mijn lichaam te voelen en werd fysiek én mentaal sterker. In 2015 volgde de eerste van een reeks teacher trainings. En toen ben ik zelf gaan lesgeven. Maar ik ben beslist óók nog een leerling! Want, zoals Einstein het omschrijft: “The more I learn, the more I realize how much I don’t know.”
Inmiddels heb ik ook mindfulness en de leer van de boeddha op mijn pad verwelkomd, ik heb de 5 mindfulness oefeningen aangenomen en ben sinds 2021 categorie 1 gecertificeerd MBSR Mindfulnesstrainer.

Door het beoefenen van yoga, meditatie en mindfulness, weet ik dat er een heerlijke plek in mij is waar ik altijd naar terug kan keren, hoe heftig een situatie ook is. In mijn lessen stel ik daarom graag het leren ervaren daarvan centraal.

Natuur & dierenliefhebber

Lekker wroeten in de aarde van mijn moestuin, aan de wandel met de hond, roofvogels spotten op paaltjes in het weiland, man en kind veel te vroeg uit bed halen om samen een maansverduistering te bekijken, noem maar op. Ik ben dol op de natuur en onze aarde en post daarom op social media regelmatig ‘natuurberichten’ met de hashtag #onzeprachtigenatuur.
Image
Image

Yoga, meditatie en mindfulness

In 2015 ben ik begonnen met lesgeven. Ik heb vaste lessen gegeven bij diverse yogastudio’s én ik heb een eigen studio in Baarn gehad. Momenteel ben ik invaldocent bij yogastudio's in Amersfoort en Soest. Check de agenda of meld je aan voor mijn Whatsapp groep ‘Yogales Kirsten’ zodat je precies weet wanneer en waar ik les geef.

Sinds 2017 organiseer ik de eendaagse yogaretreats ‘DagjeYoga’. Tijdens zo’n dag neem je tijd voor jezelf om door middel van een aantal rustige yogasessies en een heerlijke vegan lunch te ontspannen en op te laden. Klik hier voor beschikbare data en om je aan te melden.

Opleidingen

Wil je graag leren mediteren en kennismaken met mindfulness? Check de agenda voor workshops en cursussen of neem contact met mij op als je een speciaal verzoek hebt, bijvoorbeeld voor een teambuidlingsdag of 1-op-1 sessies.

Educatie
 • MA Algemene Cultuurwetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam, 1995-2001
Relevante opleidingen en trainingen
 • Systemisch teamtrainer/coach, Post-HBO opleiding, Blankestijn & Partners, 2022-2023
 • Emotioneel Lichaamswerk, 2-daagse workhop, Phoenix Opleidingen, 2021
 • Vervolgopleiding Mindfulnesstrainer, o.a. Rob Brandsma en Mila de Koning, Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, 2020-2021
 • Basisopleiding Mindfulnesstrainer, Rob Brandsma en Mila de Koning, Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, 2019
 • Advanced studies: Meditatie (50 uur), Tijn en Binkie Touber, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2019
 • Advanced studies: Mastering your teaching skills (50 uur), Leah Kline, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2018
 • Satyananda Yoga Nidra teacher training, Swami Vedantananda Saraswati, Amersfoort, 2017
 • Advanced studies: Restorative Yoga & Mindfulness (50 uur), Alison Melvin, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2017
 • Yin Yoga teacher training (200 uur), o.a. Skadi van Paasschen, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2016
 • Vinyasa Yoga teacher training (200 uur), o.a. Johan Noorloos en Leah Kline, De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, 2015
Retreats
 • Summer retreat (7 dagen), Plum Village (mindfulness practice center), Dieulivol, Frankrijk (2022)
 • Zomerretraite (5 dagen), 'Onszelf helen, de wereld helen', EIAB (mindfulness oefencentrum), Waldbröl, Duitsland (2021)
 • Vipassana stilte retraite (5 dagen), begeleiding: Guus Went (Achtzaamheid.nl), Hof van Kairos, Winterswijk Kotten (2020)
 • Hart-Vipassana stilte retraite (5 dagen), begeleiding: Ida en Wim, De Maanhoeve, Exloërveen, Drenthe (2020)
 • Summer retreat (7 dagen), Plum Village (mindfulness practice center), Dieulivol, Frankrijk (2019)