“Mindfulness is the energy of being aware and awake to the present moment. It is the continuous practice of touching life deeply in every moment of daily life. "
- Thich Nhat Hanh -

Wat is mindfulness?

Bovenstaande omschrijving van mindfulness staat te lezen op de website van Plum Village, het klooster dat in 1982 in Frankrijk werd gesticht door de Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver Thich Nhat Hanh.

Jon Kabat-Zinn, de ontwikkelaar van de Mindfulness Based Stress Reduction training, ofwel de MBSR Mindfulness training definieert mindfulness als ’bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen'.

Wat levert mindfulness je op:

  • Je leert beter met stress en emoties omgaan,
  • Je laat je minder door emoties leiden,
  • Je concentratievermogen en creativiteit verbeteren,
  • Je gaat beter slapen / rust meer uit.

Mindfulness heeft alles te maken met aandacht. En die kan je trainen. Wanneer je je aandacht traint, zul je spanning en stress tijdig leren herkennen en ga je bewuster reageren op situaties. Je leert zo beter met stress en emoties om te gaan en je gaat meer plezier in je leven ervaren.

Hoewel er veel over is en wordt geschreven, is mindfulness niet iets wat je leert door er enkel over te lezen. Je leert het door te (be-)oefenen.

'Aan de cursus meedoen betekent een grote en onmiddelijke verandering van levensstijl, alleen al om elke dag tijd te maken voor drie kwartier meditatie, om nog maar te zwijgen van de opdracht om steeds meer mindfulness in je dagelijks leven te brengen.'(John Kabat-Zinn)

Zie de agenda voor alle geplande mindfulness workshops en trainingen.

De 8-weekse MBSR Mindfulness training
De 8-weekse MBSR mindfulness training is bewezen effectief tegen stressgerelateerde klachten en geschikt voor iedereen die op een andere manier met de spanningen van het dagelijks leven om wil leren gaan.

De training bestaat uit 8 groepsessies van maximaal 2,5 uur en een langere oefensessie/bijeenkomst.  
Houd naast het bijwonenen van de sessies rekening met 45 minuten dagelijks zelf oefenen tussen de sessies door.

Voorafgaand aan de training vindt een 1-op-1 voorgesprek plaats.

Locatie: Baarn
Tarieven:
Groepstraining:   €495 p.p. incl.btw voor particulieren / €695 p.p. excl.btw zakelijk of als de werkgever betaalt. Minimaal 2 deelnemers.
Individuele training: €695 p.p. incl.btw voor particulieren / €895 excl.btw zakelijk of als de werkgever betaalt.

Kijk hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding door jouw zorgverzekeraar. Ik ben categorie 1 lid van beroepsvereniging VMBN, registratienummer 20211589. Het kan ook zijn dat jouw werkgever de training vergoed.

De prijs van de training is inclusief voorgesprek, werkboek, geluidsbestanden om mee te oefenen, koffie en thee en de stiltedag.  
Is het deelnamebedrag op het moment van aanmelden voor jou niet haalbaar,  neem dan contact met mij op.

Meld je aan voor een training door mij een email te sturen. Jij ontvangt dan van mij het Aanmeldformulier en de Algemene Voorwaarden.

Bij aanmelding voor deze training wordt je gevraagd akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden. Lees deze vooraf goed door.  Deelname wordt bepaald door de volgorde van aanmelden en je wordt toegelaten tot de training na afronding van het intake proces en de betaling is ontvangen.

(Prijzen zijn geldig tot 1-1-2024)

Eerstvolgende training:
Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Stiltedag
Op zondag 16 april organiseer ik een stiltedag van 10-16 uur op Landgoed Zonnestraal in Hilversum. Tijdens een stiltedag neem je de tijd om te oefenen met de oefeningen die in de mindfulnesstraining aan bod zijn gekomen: eet-, loop- en zitmeditatie en de bodyscan.
Een stiltedag is een mooie gelegenheid om het nieuw geleerde intensiever te oefenen, om je eigen mindfulness beoefening te ondersteunen of juist nieuw leven in te blazen.

Heb je geen mindfulnesstraining gevolgd, maar ben je wel bekend met meditatie, dan ben je ook van harte welkom!

Locatie: Hilversum, Landgoed Zonnestraal
Prijs: €35 incl btw

Neem contact met me om je aan te melden.

Mindfulness verdiepingstraject
Heb je een mindfulnesstraining gevolgd en wil je er graag verder mee? Tijdens een 1-op-1 verdiepingstraject begeleid ik je om jouw kennis van en ervaringen met mindfulness te verdiepen. Je gaat o.a. aan de slag met situaties uit jouw eigen leven zodat het meteen concreet is.

Het verdiepingstraject bestaat uit zes individuele sessies van een uur. Je volgt het traject in jouw eigen tempo, met minimaal 3 weken verwerkingstijd tussen de sessies.

Locatie: o.a. het Baarnse Bos
Tarieven: €580 incl.btw (particulier) / €780 excl. btw (zakelijk of als jou werkgever betaalt)

Neem contact met me op voor meer informatie en/of om je aan te melden.