“Mindfulness is the energy of being aware and awake to the present moment. It is the continuous practice of touching life deeply in every moment of daily life. "
- Thich Nhat Hanh -

Wat is mindfulness?

Bovenstaande omschrijving van mindfulness staat te lezen op de website van Plum Village, het klooster dat in 1982 in Frankrijk werd gesticht door de Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver Thich Nhat Hanh.

Jon Kabat-Zinn, de ontwikkelaar van de Mindfulness Based Stress Reduction training, ofwel de MBSR Mindfulness training definieert mindfulness als ’bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen'.

Wat levert mindfulness je op:

  • Je leert beter met stress en emoties omgaan,
  • Je laat je minder door emoties leiden,
  • Je concentratievermogen en creativiteit verbeteren,
  • Je gaat beter slapen / rust meer uit.

Mindfulness heeft alles te maken met aandacht. En die kan je trainen. Wanneer je je aandacht traint, zul je spanning en stress tijdig leren herkennen en ga je bewuster reageren op situaties. Je leert zo beter met stress en emoties om te gaan en je gaat meer plezier in je leven ervaren.

Hoewel er veel over is en wordt geschreven, is mindfulness niet iets wat je leert door er enkel over te lezen. Je leert het door te (be-)oefenen.

Zie de agenda voor alle geplande mindfulness workshops en trainingen.

De 8 weekse MBSR Mindfulness training

Vanaf 2 september geef ik de 8-weekse MBSR mindfulness training. Deze training is bewezen effectief tegen stressgerelateerde klachten en geschikt voor iedereen die op een andere manier met de spanningen van het dagelijks leven om wil leren gaan.

De training bestaat uit 8 avondsessies en een oefendag/stiltedag. Én hou rekening met +/- 45 minuten dagelijks zelf oefenen, tussen de sessies door.
Sessies: woensdag 2, 9, 16, 23 en 30 september & 7, 14 en 28 oktober van 19:30- uiterlijk 22:00 uur
Stiltedag: zondag 25 oktober van 10:00 - 15:00 uur

Prijs particulieren: €425 per persoon, inclusief btw óf €318,75 inclusief btw*
Prijs zakelijk: €525 per persoon, inclusief btw, voor organisaties of als de werkgever de kosten vergoed

*Particulieren en zzp’ers krijgen 25% vroegboekkorting bij aanmelding en betaling vòòr 1 augustus 2020.

De prijs van de training is inclusief voorgesprek, mindfulness werkboek, geluidsbestanden om mee te oefenen, koffie en thee en de oefendag/stiltedag.
Is het deelnamebedrag op dit moment  voor jou niet haalbaar,  neem dan contact met mij op.

Meld je aan voor deze training door mij een email te sturen. Jij ontvangt dan van mij het Aanmeldformulier en de Algemene Voorwaarden. Voorafgaand aan deelname aan de training vindt een voorgesprek plaats.

Bij aanmelding voor deze training wordt je gevraagd akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden. Lees deze vooraf goed door.  Deelname wordt bepaald door de volgorde van aanmelden en je wordt toegelaten tot de training na afronding van het intake proces en de betaling is ontvangen.

(Prijzen zijn geldig tot 1-1-2021)

AANMELDEN