“Mindfulness is the energy of being aware and awake to the present moment. It is the continuous practice of touching life deeply in every moment of daily life. "
- Thich Nhat Hanh -

Wat is mindfulness?

Bovenstaande omschrijving van mindfulness staat te lezen op de website van Plum Village, het klooster dat in 1982 in Frankrijk werd gesticht door de Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver Thich Nhat Hanh.

Jon Kabat-Zinn, de ontwikkelaar van de Mindfulness Based Stress Reduction training, ofwel de MBSR Mindfulness training definieert mindfulness als ’bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen'.

Wat levert mindfulness je op:

  • Je leert beter met stress en emoties omgaan,
  • Je laat je minder door emoties leiden,
  • Je concentratievermogen en creativiteit verbeteren,
  • Je gaat beter slapen / rust meer uit.

Mindfulness heeft alles te maken met aandacht. En die kan je trainen. Wanneer je je aandacht traint, zul je spanning en stress tijdig leren herkennen en ga je bewuster reageren op situaties. Je leert zo beter met stress en emoties om te gaan en je gaat meer plezier in je leven ervaren.

Hoewel er veel over is en wordt geschreven, is mindfulness niet iets wat je leert door er enkel over te lezen. Je leert het door te (be-)oefenen.

'Aan de cursus meedoen betekent een grote en onmiddelijke verandering van levensstijl, alleen al om elke dag tijd te maken voor drie kwartier meditatie, om nog maar te zwijgen van de opdracht om steeds meer mindfulness in je dagelijks leven te brengen.'(John Kabat-Zinn)

Zie de agenda voor alle geplande mindfulness workshops en trainingen.

De 8-weekse MBSR Mindfulness training

De 8-weekse MBSR mindfulness training is bewezen effectief tegen stressgerelateerde klachten en geschikt voor iedereen die op een andere manier met de spanningen van het dagelijks leven om wil leren gaan.

De training bestaat uit 8 groepsessies van maximaal 2,5 uur en een langere oefensessie/bijeenkomst.  
Houd naast het bijwonenen van de sessies rekening met 45 minuten dagelijks zelf oefenen tussen de sessies door.

Voorafgaand aan de training vindt een 1-op-1 voorgesprek plaats.

Prijs : €495 per persoon incl.btw voor particulieren (in overleg naar draagkracht), en zakelijk excl. btw

Kijk hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding door jouw zorgverzekeraar. Ik ben categorie 1 lid van beroepsvereniging VMBN, registratienummer 20211589. Het kan ook zijn dat jouw werkgever de training vergoed.

De prijs van de training is inclusief voorgesprek, werkboek, geluidsbestanden om mee te oefenen, koffie en thee en de oefenbijeenkomst.  
Is het deelnamebedrag op het moment van aanmelden voor jou niet haalbaar,  neem dan contact met mij op.

Meld je aan voor een training door mij een email te sturen. Jij ontvangt dan van mij het Aanmeldformulier en de Algemene Voorwaarden. Voorafgaand aan deelname aan de training vindt een voorgesprek plaats.

Bij aanmelding voor deze training wordt je gevraagd akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden. Lees deze vooraf goed door.  Deelname wordt bepaald door de volgorde van aanmelden en je wordt toegelaten tot de training na afronding van het intake proces en de betaling is ontvangen.

(Prijs is geldig tot 1-1-2023)

EERSTVOLGENDE TRAINING:
De eerstvolgende training is in Baarn en gaat van start op dinsdagavond 1 november.

Data sessies:
In november is er een training van start gegaan.

De eerstvolgende training start in januari '23: 
Dinsdag 10, 17, 24 en 31 januari, 7, 14, 21 en 28 februari, van 20:00 tot uiterlijk 22.00 uur, in Baarn.

Data mindfulness oefendag / stiltedag:
Zondag 18 december, van 10-16 uur in Hilversum op Landgoed Zonnestraal (aan de rand van het bos)

Zondag 19 februari '23, van 10-16 uur, locatie nog nader te bepalen.

INDIVIDUELE TRAINING:
Neem contact met mij op als je de training 1-op-1 wilt doen.