“Mindfulness is the energy of being aware and awake to the present moment. It is the continuous practice of touching life deeply in every moment of daily life. "
- Thich Nhat Hanh -

Wat is mindfulness?

Bovenstaande omschrijving van mindfulness staat te lezen op de website van Plum Village, het klooster dat in 1982 in Frankrijk werd gesticht door de Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver Thich Nhat Hanh.

Jon Kabat-Zinn, de ontwikkelaar van de Mindfulness Based Stress Reduction training, ofwel de MBSR Mindfulness training definieert mindfulness als ’bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen'.

Wat levert mindfulness je op:

  • Je leert beter met stress en emoties omgaan,
  • Je laat je minder door emoties leiden,
  • Je concentratievermogen en creativiteit verbeteren,
  • Je gaat beter slapen / rust meer uit.

Mindfulness heeft alles te maken met aandacht. En die kan je trainen. Wanneer je je aandacht traint, zul je spanning en stress tijdig leren herkennen en ga je bewuster reageren op situaties. Je leert zo beter met stress en emoties om te gaan en je gaat meer plezier in je leven ervaren.

Hoewel er veel over is en wordt geschreven, is mindfulness niet iets wat je leert door er enkel over te lezen. Je leert het door te (be-)oefenen.

'Aan de cursus meedoen betekent een grote en onmiddelijke verandering van levensstijl, alleen al om elke dag tijd te maken voor drie kwartier meditatie, om nog maar te zwijgen van de opdracht om steeds meer mindfulness in je dagelijks leven te brengen.'(John Kabat-Zinn)

Zie de agenda voor alle geplande mindfulness workshops en trainingen.

De 8 weekse MBSR Mindfulness training

De 8-weekse MBSR mindfulness training is bewezen effectief tegen stressgerelateerde klachten en geschikt voor iedereen die op een andere manier met de spanningen van het dagelijks leven om wil leren gaan.

De training bestaat uit 8 groepsessies van maximaal 2,5 uur en een langere oefensessie/bijeenkomst.  
Houd naast het bijwonenen van de sessies rekening met 45 minuten dagelijks zelf oefenen tussen de sessies door.

Voorafgaand aan de training vindt een 1-op-1 intakegesprek plaats.

Prijs : €450 per persoon incl.btw voor particulieren en zakelijk excl. btw
Kijk hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding door jouw zorgverzekeraar. Ik ben categorie 1 lid van beroepsvereniging VMBN.

De prijs van de training is inclusief voorgesprek, werkboek, geluidsbestanden om mee te oefenen, koffie en thee en de oefenbijeenkomst.  
Is het deelnamebedrag op het moment van aanmelden niet haalbaar,  neem dan contact met mij op.

Meld je aan voor een training door mij een email te sturen. Jij ontvangt dan van mij het Aanmeldformulier en de Algemene Voorwaarden. Voorafgaand aan deelname aan de training vindt een voorgesprek plaats.

Bij aanmelding voor deze training wordt je gevraagd akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden. Lees deze vooraf goed door.  Deelname wordt bepaald door de volgorde van aanmelden en je wordt toegelaten tot de training na afronding van het intake proces en de betaling is ontvangen.

(Prijzen zijn geldig tot 1-1-2022)

AANMELDEN

In 2021 geef ik de groepstrainig op woensdagochtenden met een kleine groep van maximaal 3 deelnemers:

Najaar 2021 = VOL
Data: 15, 22 en 29 september, 6, 13 en 27 oktober, 3 en 10 november, van 9.30 tot 12 uur, plus een oefenbijeenkomst van 10-15 uur op zondag 31 oktober.

Voorjaar 2022
Data:  nog nader te bepalen

Extra training
Bij voldoende aanmeldingen last ik een extra training in. 

Individuele training
De training 1-op-1 volgen is óók mogelijk. De individuele training kost €750 en bestaat uit 8 sessies van 1,5 uur.